Passikuvat


Passikuvat Joutsa

Passi- ja henkilökorttikuvat Joutsassa.

Passikuvia otetaan Dataseedin tiloissa, Yhdystie 4:ssä, Joutsassa. Valokuvastudio on auki arkisin 9-17, mutta kuvaaja on välillä muissa tehtävissä, joten kannattaa ensin soittaa  ja varata aika, ennen kuin tulee paikanpäälle. Tällöin ei tarvitse turhaan odotella.

Ei paperikuvia!

Emme yleensä tulosta kuvia, vaan kuvat lähetetään sähköisenäsuoraan viranomaisille ja ne ovat hyvin pian kuvaamisen jälkeen käytettävissä esim. sähköiseen hakemukseen. Saat tekstiviestillä kuvatunnukset, jotka voit syöttää poliisin sähköiseen hakemukseen. Syötettyäsi tunnuksen, näet kuva tulee näkyviin hakemukseen. Hakemuksen voi tehdä Poliisin sähköisessä asiointipalvelussa. Kuvatunnusta voit käyttää myös jos käyt poliisin lupakuvapalvelussa.

Dataseedissa otetut passikuvat käyvät sekä henkilökorttiin että passiin ja kuva käy myös ajokorttiin, jos sitä on käytetty henkilökortin tai passin hakemiseen ja ao. kortti on voimassa.

Jos tarvitset ajokorttia varten kuvan, hae ensin passi tai henkilökortti ao. kuvalla ja kun kortti on myönnetty, voit hakea samalla kuvalla ajokorttia. Lisätietoa ajokortin hakemisesta Traficomin palvelusta.

Jos kuitenkin tarvitset paperisen kuvan, esimerkiksi viisumia varten, varaudu hieman pidempään toimitusaikaan. Huom! Voimme toimittaa teille kuvan viisumia varten sähköpostilla ja useimmissa tapauksissa voitte käyttää tätä kuvaa viisumia haettaessa (Esim. Thaimaan e-viisumi). Tämä kannattaa varmistaa vielä ao. konsulaatin hakuohjeista.

Soita ja varaa aika: 0400 775494

Ajokortin uusiminen käytännössä

Päivitetty 3.10.2023

Et tarvitse ajokortin uusimiseen uutta valokuvaa, jos sinulla on voimassa oleva suomalainen passi tai henkilökortti tai olet toimittanut valokuvat vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten.

Muussa tapauksessa sinun kannattaa hankkia ensin henkilökortti ja/tai passi ja kun se on sinulle myönnetty, kesto n. 5 arkipäivää, voit hakea uutta ajokorttia ao. valokuvalla.

Valokuvan saat Dataseedista, Yhdystie 4, Joutsa.

Jos tarvitset apua sähköiseen asioimiseen, kerro siitä aikaa varatessa. Voimme auttaa sinua passin, henkilökortin ja ajokortin hakemisessa, jos sinulla on käytössä mobiilivarmenne tai toimivat verkkopankkitunnukset sähköistä tunnistautumista varten.